Udruga Mike i umjetnici za obnovu doma obitelji Pervan

Udruga MikeAkcije

Udruga Mike Makarska i umjetnici za obnovu doma obitelji Pervan

Udruga Mike pokrenula humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć obitelji Pervan iz Kokorića. Obitelj Pervan je četveročlana obitelj koja živi u Kokorićima, čiji je netom obnovljeni stan, u prizemlju obiteljske kuće, uništen u velikoj poplavi koja se dogodila u prosincu, 2020. godine.

Frane Pervan (26) i njegova supruga Marija (26) roditelji su jednoipolgošnjeg Lukasa te skrbe o Franinoj slijepoj mami Zlati (64). 6.12.2020. uselili su u stan koji su u potpunosti renovirali s teško stečenim novcima koje su skupili od Franinog rada, koji je u tom trenutku bio jedini zaposlen u obitelji, sretni što će dočekati Božić u novom domu. Samo desetak dana kasnije, obilne kiše su uzrokovale veliku poplavu te su Kokorići potpuno poplavljeni. U poplavi je u potpunosti potopljen njihov stan i konoba sa svim domaćim proizvodima koje su imali.

Svjesni koliko je teško u Hrvatskoj uopće živjeti s jednom plaćom, a pogotovo urediti prostor za život, odlučili smo pokrenuti ovu akciju kako bismo pomogli da ponovno obnove svoj dom, što im je gotovo nemoguće bez da zapadnu u velike dugove.

Humanitarnu akciju su, doniranjem svojih likovnih djela i skulptura, podržali renomirani umjetnici s Makarske Rivijere. Za donirana djela će se moći licitirati putem online aukcije u periodu od 15.4.2021. do 25.4.2021.

U tu svrhu je otvoren račun posebne namjene pri Zagrebačkoj banci, na koji će biti uplaćena sva prikupljena sredstva.

UDRUGA MIKE I UMJETNICI ZA OBNOVU DOMA OBITELJI PERVAN
IBAN: HR4623600001502897075

Željeli bismo Vas pozvati da sudjelujete u ovoj humanitarnoj aukciji, te da licitirate za radove koji će krasiti Vaše domove ili poslovne prostore, a pritom pomognete jednoj mladoj obitelji da što prije stane na noge i omogućite malenom Lukasu sretno odrastanje u obiteljskom domu.

Ukoliko ne pronađete među radovima nešto što odgovara Vašem ukusu, možete uplatiti donaciju na račun u bilo kojem iznosu ili pomoći doniranjem građevinskog materijala potrebnog za obnovu. Ukoliko se odlučite na donaciju materijala, molimo Vas da nas kontaktirate kako bismo se dogovorili što je konkretno potrebno.

Fotografije s detaljima o radovima, kao i detaljne informacije o aukciji, možete pročitati u našem portfoliu.

Hvala Vam na podršci i sudjelovanju!

POPIS UMJETNIKA I DONIRANIH UMJETNINA SA DETALJIMA

PDF dokument