Pomozimo obitelji Hrstić

Udruga MikeAkcije

Udruga Mike akcija pomozimo obitelji Hrstić

Obitelj Hrstić su naši sugrađani koji su se spletom nesretnih okolnosti našli na rubu egzistencije. Kako bismo im pomogli odlučili smo organizirati veliku humanitarnu akciju u nadi da ćemo skupiti potrebnu financijsku i materijalnu pomoć te im olakšati teške životne uvjete u kojima se trenutno nalaze.
G. Branko (56) umirovljeni dobrovoljac Domovinskog rata i njegova supruga Milena (55) su oboje teško oboljeli od karcinoma te su zbog bolesti izgubili radnu sposobnost a skrbe i o sinu koji nema stalno zaposlenje već povremeno obavlja sezonske poslove. Jedna nevolja je slijedila drugu, pa kako bi si osigurali osnovne životne uvjete koje ne može pokriti vojna mirovina, jedini izvor prihoda, (platili podstanarstvo, režije, hranu i liječenje) upali su u velike financijske poteškoće te došli do samog ruba egzistencije. Danas, u velikim dugovima, opterećeni ovrhama i teško bolesni, nisu u mogućnosti osigurati si osnovne životne potrebe.
Udruga Mike je prikupljala financijska sredstva i donacije za obitelj Hrstić do 23. svibnja ,2019. U tu svrhu otvoren je žiro račun humanitarne akcije u Zagrebačkoj banci na koji se mogla uplatiti novčana donacija a pomoći im se moglo i doniranjem poklon bonova, bonova za hranu te potrepština.
U sklopu humanitarne akcije “Pomozimo obitelji Hrstić” ukupno je prikupljeno 39 174,90 kn i 110,00 € novčanih donacija.

Novac je preusmjeren prema pokrivanju dugovanja obitelji Hrstić, a koja se odnose na kredite i dugovanja pod rješenjem o ovrsi.

U sklopu ove humanitarne akcije također je prikupljeno i
– 100 kg namirnica i potrepština
– 10 kg odjeće
– poklon bon od 500 kn u Apfel-a
– svakodnevna potrebna zaliha kruha i peciva u pekari Palma

Hvala svima koji su se uključili u našu humanitarnu akciju i time pomogli bar djelomično olakšati tešku životnu situaciju našim sugrađanima.

 IZ MEDIJA: