9. memorijalni festival Mike

Udruga MikeFestival Mike

9. Mike festival u Makarskoj 2021.

25.Rujan, 2021. Spomenik revolucije, Glavica, Makarska

Nakon duge pauze na koju smo bili prisiljeni zbog globalnog problema pandemije Covid-19 uspjeli smo organizirati Mike festival uz neke promjene.
Zbog mjera koje su na snazi, na žalost nije bilo moguće organizirati klasični sportski dio Mike festivala, već smo popodnevni program skratili i odabrali alternativnu zabavu sportu time što smo program popunili umjetničkim radionicama i street workout show-om.
S početkom u 17 sati ovogodišnji festival otvorili smo nastupom našeg prijatelja Vedrana , koji je dio organizacije divnog Magic Time Vinyl festivala u Imotskom. Uz zvuke svima nam znanih evergreena proveli smo divno popodne u druženju i opuštenoj atmosferi. Kao i prethodnih godina, ambijent festivala krasila je izložba crteža djece vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta koje su crtali u sklopu Natječaja za vizual Mike festivala 2020. Koji je na žalost, odgođen.

Tina Divić aka RinTinTina održala je vinorel radionicu za posjetitelje festivala. Vinorel je rijetka i egzotična likovna tehinka slikanja vinom na papiru.
Po prvi put na Mike festivalu imali smo i face paint pult. Poznata makarska influencerica i vizažistica Petra Buljubašić provela je popodne oslikavajući lica uglavnom najmlađih posjetitelja, koje je ova novina oduševila a mi smo uživali u nasmijanim licima oslikanim veselim, šarenim motivima.
Kako bi ipak zadržali sportski duh koji spada u samu srž našeg festivala, dečki iz Wolf’s bar Makarska održali su nam street workout show i pokazali zavidnu snagu i hrabrost te nas uveli u svijet calisthenics vježbanja.

U noć smo ušli u prijateljskom i veselom ozračju koje je u posljednjem desetljeću postao zaštitni znak našeg malog veselog festivala.
Najiščekivaniji dio samog festivala je dakako koncert grupe Let 3 koji je Spomenik ispunio svima nam znanim i dragim stihovima tih ekscentričnih ali simpatičnih riječkih rokera. Let 3 su izvrsno odsvirali i Spomenik je bilo predivno gledati punog rasplesanih i sretnih ljudi.
Naš dj Spajić, volonter koji je dio Mike festivala od prvog dana do danas, zatvorio je ovogodišnji Mike festival u svom stilu, izvrsnom glazbom i kojom rječju o cijelom događaju.
Neizmjerno smo sretni što smo, problemima unatoč, ipak održali ovogodišnji Mike festival i što su reakcije isključivo pozitivne.

Izvrsno smo se zabavili i prikupili donacije koje će udruga u daljnjem radu proslijediti potrebitim obiteljima i pojedincima te naravno, za natječaje koje već godinama izdajemo za poboljšanje infrastrukture i kvalitete u odgojno-obrazovnim i sličnim institucijama na Makarskoj Rivijeri.
Još jednom želimo iskoristiti ovu priliku da se zahvalimo svima koji su nam pružili podršku i pomogli da održimo još jedan veseo i uspješan memorijalni festival Mike.

HVALA VOLONTERIMA
HVALA DONATORIMA
HVALA POSJETiTELJIMA

VI ste udruga MIKE.