8. memorijalni festival Mike

Udruga MikeFestival Mike

8. Mike festival u Makarskoj 2019.

Memorijalni sportsko zabavni turnir Mike i ove je godine, u svom osmom izdanju, potvrdio epitet omiljene manifestacije domaćeg svita, okupivši i do 1.500 posjetitelja na cjelodnevnom događanju završenom sinoć u kasnim satima u parku fra Jure Radića. Jedan od najboljih hrvatskih rock autora, frontmen Hladnog Piva Mile Kekin sinoć je tako prvi put nastupio u našem gradu u jednom drugačijem i dosta smirenijem izdanju, predstavivši zajedno sa svojom pratećom ekipom materijal s nedavno objavljenog solo albuma Kuća bez krova. Radio stanice u proteklih je godinu dana osvojio hitovima Reno 4, Atlas, Takav par, a brojna je publika u parku fra Jure Radića pozdravila i njegove starije solo hitove poput Masline ili Dolje je bolje.Uoči nastupa Mile Kekina, makarske Rezerve energično su otprašile svoj repertoar s albuma Ravno u zamku, koji im je donio i ovogodišnju Rock&Off novinarsku nagradu za najbolje rock debitante godine, te svojom svirkom rasplesali i mlado i staro. Što se tiče sportskog dijela manifestacije, turnir je prema očekivanjima donio uzbudljiva natjecanja – ekipa Vihorova djeca pobijedila je u košarkaškom turniru, s time da je Vihor Puharić postigao tricu za pobjedu u zadnjoj sekundi i uz to zaradio titulu MVP-a. Natjecanje u cageballu i ove je godine osvojila ekipa Zagore, a najboljim igračem proglašen je kapetan Zagore te ujedno i najstariji igrač turnira Mladen Govorko.
U potezanju konopa, pak, pobjedu su odnijeli Podgorani, odnosno ekipa FK Vratnik, s time da je titulu MVP-a dobio Toni Dean. Ulogu favorita u natjecanju u šijavici potvrdio je Branko Katavić iz Slivna, dok su natjecanje u bućama osvojili ekipa Martell, odnosno Joze Rudež i Toni Perkušić koji je ujedno proglašen i najboljim igračem turnira. Kao što smo već i spominjali, šušur na Gradskom sportskom centru Makarska započeo je još u rano popodne uz sport, glazbu i dobru spizu – cjelodnevni Wok show , a tijekom čitavog dana prikupljana su sredstva za humanitarnu akciju s ciljem pomoći obitelji Hrstić, našim sugrađanima u nevolji. Iako je još rano da bi ispostavili neke konačne brojke, iz Udruge Mike sigurni su da je i humanitarni dio subotnjeg događanja polučio popriličan uspjeh. – Mislim da je ovo bio do sada najbrojniji ali i najbolje odrađeni Memorijal Mike do sada, a svi koji su sudjelovali i pripomogli organizaciji ovog događanja stvarno mogu biti ponosni na sebe. Svake godine naučimo nešto novo, vjerujem da smo i sada pametniji oko nekih stvari koje ćemo nastojati poboljšati do idućeg izdanja. Dodali smo neka nova natjecanja, drago mi je što je odaziv na humanitarni buvljak bio dobar i sve skupa mi se čini da je ovo smjer u kojem kao organizatori Memorijalnog turnira Mike trebamo nastaviti dalje. Hvala svima koji su se odazvali, svima koji su nas posjetili a ujedno pozivam sve Makarane koji žele pomoći svojim idejama da nam se pridruže – kazao je u ime Udruge Mike Stipe Šulenta.

O.Franić

https://makarska-danas.com/memorijal-mike-cjelodnevni-provod-privukao-pola-grada-na-sportski-centar-vecer-zakljucili-koncerti-rezervi-i-mile-kekina/